Art & Aid

Om Art + Aid

Art + Aid startades med idéen att sammanföra konst och välgörenhet.
Art + Aid är ett samarbete, en vänskap, ett forum att skapa nya vägar för att göra världen lite bättre.

Tyvärr finns det inte några starka skatteincitament i Sverige för en privat person att donera till välgörenhet. Vi hoppas att detta ändras med tiden då privat initiativtagande är viktigt i ett samhälle som bryr sig. Det finns ett stort antal fantastiska välgörenhetsorganisationer som bedrivs helt utan statligt stöd och de behöver all hjälp de kan få för att fortsätta jobba mot sina mål.

Art + Aid är namn på ett projekt, inte ett registrerat företag.

Intiativtagare

Malin Stenborg

Malin äger och driver illustratörsbyrån Darling i Stockholm. Malin har ett gediget intresse av konst och en lång erfarenhet inom fotografi och illustration då hon under 18 år jobbat som agent för fotografer och illustratörer i London, New York och Stockholm. Några av hennes kunder: Armani, W Magazine, New York Times, Neiman Marcus, Harrods, Harvey Nichols, Aveda, Oscar de la Renta och Lane Crawford.

Under sina 7 år i New York besökte Malin ett flertal auktioner och har sedan hon återvänt till Stockholm önskat genomföra liknande event på den svenska marknaden.

Jenny Berglund Castro

Jenny är nyligen hemflyttad till Stockholm efter att ha bott i New York i 9 år. Jenny har som Account Director på några av New Yorks främsta modereklambyråer, Lipman och Lloyd (+co), jobbat med väl-renommerade internationella varumärken som Jil Sander, Theory, David Yurman, Oscar de la Renta och Ermengildo Zegna.

Inom New Yorks konstvärld har Jenny lett branding projekt för The Armory Show, världens största mässa för modern konst, The Whitney Museum samt The Lever House Art Collection, ett privat intiativtagande av affärsmannen och konstsamlaren Mr. Aby Rosen.

» Tillbaka